Ένας χρόνος από την τραγωδία των Τεμπών!

Πέρασε ήδη ένας χρόνος από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών που τόσο άδικα έκοψε το νήμα της ζωής 57 νέων, κυρίως, ανθρώπων.

Γνωρίζουμε ότι τίποτα δεν μπορεί να τους φέρει πίσω, ότι τίποτα δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο των δικών τους ανθρώπων.

Θέλουμε όμως να γνωρίζουν οι υπεύθυνοι, οι δημόσιοι και μη λειτουργοί, οι ανευθυνο-υπεύθυνοι υπουργοί και πολιτευτές ότι εμείς ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ. Είμαστε και θα είμαστε εδώ παρόντες και παρούσες για να απαιτούμε να αποδοθεί ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Δεν είναι η Ελλάδα που τρώει τα παιδιά της, αλλά κάποιοι/ες που θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν τα παιχνίδια, τα ρουσφέτια, τις κομπίνες τους στην πλάτη μας, με όποιο τίμημα, ακόμα και τη ζωή μας.

Περιμένουμε και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ επιτέλους, το Κράτος Δικαίου που υποτίθεται και ελπίζουμε ότι ζούμε, να κάνει το χρέος του. 

ΔΕΝ ΧΕΧΝΑΜΕ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

Απολογισμός Ενημερωτικών δράσεων για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Ο απολογισμός από τις ενημερωτικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023, για μαθητές/τριες το πρωί (μπορείτε να δείτε φωτογραφικό υλικό πατώντας εδώ) και γονείς/κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς το απόγευμα (φωτογραφικό υλικό εδώ), είναι πολύ θετικός. Οι δύο ομιλητές, η κ. Κονιδάκη Κατερίνα, ψυχολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Ηρακλείου και ο επίσημος προσκεκλημένος κ. Νάκος Γεώργιος, ψυχολόγος και αξιωματικός της Δ/νσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας προσαρμόζοντας τις ομιλίες τους ανάλογα με το κοινό τους, παρουσίασαν μέσα από τις ζωντανές παρουσιάσεις τους, και με πραγματικά παραδείγματα, την σημερινή κατάσταση στον ψηφιακό και τον πραγματικό κόσμο, σε σχέση με την έμφυλη βία, την διαδικτυακή σεξουαλική κακοποίηση/παρενόχληση, τη χωρίς συναίνεση διαμοίραση προσωπικών στιγμών και το σεξουαλικό διαδικτυακό εξαναγκασμό παιδιών και εφήβων.

Ο κ. Νάκος, με την πολύτιμη εμπειρία του στην Δ/νση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημέρωσε τους μαθητές/τριες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης που πρέπει να ακολουθούν κατά την πλοήγησή τους στο διαδίκτυο για να προστατεύσουν τον εαυτό τους αλλά και τους γονείς/κηδεμόνες τους, που έχουν την νομική ευθύνη όσο αυτοί/ες είναι ανήλικοι/ες, αλλά και για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν αν πέσουν θύματα παραβιαστικής/κακόβουλης συμπεριφοράς στο διαδίκτυο. Στην απογευματινή συνάντηση ο κ. Νάκος εστίασε στα μέτρα που πρέπει να παίρνουν οι ενήλικες (γονείς/κηδεμόνες & εκπαιδευτικοί) για να προστατεύσουν τα παιδιά και τους εφήβους από τους σύγχρονους κινδύνους που αντιμετωπίζουν στην ψηφιακή τους ζωή που υπάρχει, πλέον, παράλληλα με την πραγματική.

Ευχαριστούμε θερμά τους εξαιρετικούς ομιλητές μας, την κ. Μαρία Βοζικάκη από την Περιφέρεια Κρήτης, την κ. Κυριακή Φουντουλάκη και τις εποπτευόμενες φοιτήτριές της κ.κ. Ειρήνη Νασιούλα,  Ίριδα Ρεβέκη, Φρίντα Χότζα  από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, τις κ.κ. Έλενα Κονιδάκη & Αλεξάνδρα Αλεξάκη από το Κ.Ε.Θ.Ι. και όλους τους γονείς/κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Δράση μαθητών/τριων του τομέα Υγείας για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, στις 14 Νοεμβρίου, οι μαθητές/τριες του τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας του 3ου ΕΠΑ.Λ. συμμετείχαν μαζί με συμμαθητές/τριες του και από άλλα ΕΠΑΛ της πόλης μας, στη δράση πρόληψης του 2ου Εργαστηριακού Κέντρου Ηρακλείου, στην πλατεία Ελευθερίας, την Πέμπτη 15/11/2022.

Τη δράση διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης και ο Παγκρήτιος Σύλλογος για τον Νεανικό Διαβήτη. Οι μαθητές/τριες μας έκαναν μετρήσεις σακχάρου σε περαστικούς, αφού πρώτα τους ενημέρωναν για τα θέματα που αφορούσαν στη σημασία του ελέγχου και της πρόληψης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη (Σ.Δ.) που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και συνεχώς επιδεινούμενα προβλήματα υγείας στο σύγχρονο κόσμο.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου 422 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο πάσχουν από την ασθένεια κι 1,5 εκατομμύρια θάνατοι αποδίδονται σ' αυτόν (Πηγή: https://www.who.int/health-topics/diabetes#tab=tab_1). Στη χώρα μας, περίπου το 6-7% του πληθυσμού πάσχει από γνωστό Σ.Δ. και το 4-5% έχει το πρόβλημα και το αγνοεί (Πηγή: https://www.hygeia.gr/sakxarodis-diavitis-mia-sygxroni-epidimia/). 

Μπορείτε να δείτε φωτογραφικό υλικό και την αφίσα της εκδήλωσης πατώντας εδώ.

 

Δράσεις και ευχές για τις γιορτές

Με πολλές δράσεις έκλεισε η φετινή χρονιά για το σχολείο μας.

Τη Δευτέρα 19/12 πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία στο χώρο του σχολείου, σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ, στην οποία συμμετείχαν μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί και γονείς/κηδεμόνες των μαθητών μας.

Την Τρίτη 20/12, έγινε παρουσίαση του σχεδίου Erasmus+ που υλοποιήθηκε το σχολικό έτος 2021-22 (κωδ. σχεδ. 2021-1-EL01-KA121-VET-000011558), από την συντονίστρια Erasmus+ και υποδ/ντρια του σχολείου κ. Σαβουλίδη Κατερίνα, στα πλαίσια της ενημερωτικής Ημερίδας για Erasmus+2023, που διοργανώθηκε από το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Κρήτης. Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση πατώντας εδώ.

Την Τετάρτη 21/12, τα τμήματα Β Υγείας 1 και Γ Φυσικοθεραπείας 2, επισκέφθηκαν με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κ.κ. Αντωναράκη Ανδρονίκη (τομεάρχης τομέα Υγείας του 1ου ΕΚΗ), Σπυριδάκη Κατερίνα και Αγγέλη Θεοδώρα, τις εγκαταστάσεις του OL WELLNESS του CANDIA MARIS Ηρακλείου, όπου και ενημερώθηκαν σχετικά με θέματα λειτουργίας του τμήματος Υγείας & Ευεξίας καθώς και για τις επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρονται στους αποφοίτους του τομέα Υγείας των ΕΠΑ.Λ. Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη, πατώντας εδώ.

Τέλος την Παρασκευή 23/12, μετά τον προαιρετικό εκκλησιασμό, ακούσαμε κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη χορωδία του σχολείου και έγινε η επιλογή της καλύτερα στολισμένης τάξης.

Από την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου, θερμές ευχές για όμορφες, φωτεινές Γιορτές και είθε ο νέος χρόνος να φέρει σε όλους και όλες, πολλές και αναπάντεχες χαρές! 

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 1940

Με μια όμορφη γιορτή τίμησαν και φέτος οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στον προαύλιο χώρο του σχολείου. 

Μετά την καθιερωμένη απονομή των αριστείων & βραβείων προόδων στους αριστεύσαντες μαθητές/τριες της περυσινής χρονιάς και την παράδοση της σημαίας στον σημαιοφόρο και τους παραστάτες, ακολούθησε ομιλία για το χρονικό και το μήνυμα της ημέρας, τραγούδια από την χορωδία και παραδοσιακοί χοροί από την χορευτική ομάδα του σχολείου, με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από μαθητές. 

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου το σχολείο μας συμμετείχε, μαζί με τα άλλα σχολεία της περιοχής, στην παρέλαση που γίνεται, παραδοσιακά, στην Νέα Αλικαρνασσό.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφικό υλικό από τη γιορτή και την συμμετοχή του σχολείου στην παρέλαση, πατώντας εδώ.

Additional information