Άρθρα

Διδακτική επίσκεψη στον Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής

Την Τετάρτη 16/1/2013, οι μαθητές/τριες του τμήματος ΒΠ4, μαζί με τις καθηγήτριες μας κ. Σαβουλίδη Κατερίνα (υπεύθυνη προγράμματος) και κ. Σπινθάκη Ειρήνη, επισκεφθήκαμε τον Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στην διδακτική αυτή επίσκεψη φορέσαμε κυρίως το "λευκό" άλλα όχι μόνο καπέλο, από τα "6 καπέλα του De Bono" και πήραμε πληροφορίες, που θα μας βοηθήσουν στην υλοποίηση της εργασίας, που έχουμε αναλάβει στα πλαίσια του μαθήματος Ειδική Θεματική Δραστηριότητα με θέμα: "Δημιουργία  ενημερωτικού υλικού για εφήβους σχετικά με τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα" . Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την εργασία μας, πατήστε εδώ.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Αναστάσιο Φιλαλήθη, Δ/ντη Κοινωνικής Ιατρικής στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, που δέχτηκε το αίτημά μας και βοήθησε στην οργάνωση της επίσκεψής μας και βέβαια τους συνεργάτες του, που ανέλαβαν την ενημέρωσή μας. Πιο συγκεκριμένα ευχαριστούμε θερμά τους:

  • κ. Κατερίνα Σαρρή, επιστήμονας Αγωγής Υγείας, Διατροφολόγο - Καθ. Φυσικής Αγωγής, MSc, PhD, κ. Βίκυ Λεβεντάκου, υποψήφια διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής, χημικό και Μαριάννα Καραχάλιου, υποψήφια διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής, γιατρό, από την Μελέτη Ρέα, που μας εξήγησαν πώς γίνεται μια επιδημιολογική μελέτη, 
  • τον κ. Αντώνη Κούτη, Δ/ντη ΕΣΥ στον Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής του Παν/κού Νοσ/μείου Ηρακλείου & Επιστημονικού Συνεργάτη τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης, που μας μίλησε για τα ερωτηματολόγια και της ομάδες εστίασης,
  • τον κ. Χρήστο Χατζή, ιατρό, συνεργάτη της Κλινικής Προληπτικής Ιατρικής & Διατροφής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, που μας έδειξε επιστημονικό ενημερωτικό υλικό που έχει παραχθεί από τον Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής.
Για να δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη πρέπει να ... μας επισκεφθείτε ξανά. Θα είναι διαθέσιμες τις επόμενες μέρες!!!

Additional information