Άρθρα

Εθελοντική αιμοδοσία στο σχολείο μας 15-4-2016

Πλέον έχει γίνει θεσμός η εθελοντική αιμοδοσία στο σχολείο μας. Ναι λοιπόν και φέτος με  επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία στο σχολείο μας την 15η Απριλίου 2016.

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν ? ανεξάρτητα αν τελικά έδωσαν αίμα και τους μαθητές μας οι οποίοι, με την στάση τους, απέδειξαν ότι η διάκριση κρίνεται όχι μόνο στην επίδοσή τους αλλά και στην προσφορά και την αλληλεγγύη, μήνυμα που αποτελεί μία από τις αρχές του σχολείου μας.

 Την πρωτοβουλία αυτή υποστήριξαν ο εθελοντικός σύλλογος «ΑιματοΚρήτης», ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων και ο σύλλογος καθηγητών του σχολείου μας, δίνοντας  το μήνυμα της αξίας της αιμοδοσίας ως πράξη αλληλεγγύης, προσφοράς αλλά και υγείας για τον αιμοδότη.

Ας δούμε λίγο καλύτερα και αισιόδοξα αυτή την πλευρά των μαθητών μας και ας την υποστηρίξουμε βάζοντας στόχο και μια 2η ημέρα αιμοδοσίας, αλλά κυρίως με την ίδρυση  Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών 3ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου ο οποίος είναι μέρος της κοινωνίας της Αλικαρνασσού και του Ηρακλείου και θέλει να προσφέρει σε όλους. 

Όλοι μαζί έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Έτσι και το σχολείο μας με υπερηφάνεια πάντα βοηθά τους συνανθρώπους μας και θα συνεχίσει να το κάνει. 

Φωτογραφίες από την αιμοδοσία (Παπαδάκη Ε.)

 Επιμέλεια άρθρου

Μήτρογου Εμμανουήλ

Additional information