Άρθρα

Erasmus (plus) 2018-19

Erasmus 

ERASMUS

Συμμετοχή του σχολείου μας στο 3ημερο ενημέρωσης και διάδοσης των προγραμμάτων Erasmus+ της ΠΔΕ Κρήτης

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) Κρήτης διοργάνωσε, από 20 ως και 22 Σεπτεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου, 3ήμερο προβολής και ενημέρωσης για τα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ που υλοποιούνται στην Κρήτη.

Στόχος του τριημέρου ήταν η καλλιέργεια κλίματος συνεργασίας ανάμεσα στα σχολεία που υλοποίησαν και συνεχίζουν να υλοποιούν ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+, η διάδοση των αποτελεσμάτων, η ανταλλαγή ιδεών και καλών πρακτικών αλλά και η ενημέρωση για καινούργιες προοπτικές και συνεργασίες.

Το σχολείο μας συμμετείχε με πόστερ και παρουσίαση, που αφορούσε στο πρόγραμμα Erasmus+, δράση ΚΑ102, με τίτλο «Επαγγελματική εφαρμογή Πρώτων Βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις» (κωδικός αριθμός 2017-1-EL01-KA102-035857), που υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2017-18.

Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε από μαθητές/τριες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα κατάρτισης. Πιο συγκεκριμένα η Εβελίνα, η Θάλεια, ο Μάνος, η Μαρία, η Μαριλένα, η Νατάσα και Σάρα, αφού έδωσαν μια σύντομη περιγραφή του προγράμματος, έδειξαν, μέσα από δύο δραματοποιημένα σενάρια, πως μπορούμε να βοηθήσουμε ένα άνθρωπο που παθαίνει απόφραξη αεραγωγών από ξένο σώμα (πνιγμονή) και πως κάποιον που χάνει τις αισθήσεις του, αλλά αναπνέει.

Συγχαίρουμε τους μαθητές μας για την άψογη παρουσία τους και ευχαριστούμε την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Κρήτης και ειδικότερα την Προωθήτρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κ. Βουράκη Αρετή, για την πρόσκληση και την πολύ καλή διοργάνωση.

Εκ μέρους της Δ/νσης

 

Additional information