Αρχική Σελίδα

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα 3ου ΕΠΑΛ  

Συγκεντρωτικό -- Ανά Τμήμα --  Ανακοινώσεις 

 Το Self Test βήμα βήμα ΕΔΩ!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ (ΕΠΑΛ) 2021 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  “THETIPPINGPOINT

Σας προσκαλέσουμε να παρακολουθήσετε, την Πέμπτη 22 Απριλίου στις 18:00 στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώνεται, με αφορμή την ολοκλήρωση του #TTPprogram, που πραγματοποιήθηκε, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, σε 81 Λύκεια του νησιού, ένα από τα οποία ήταν και το σχολείο μας.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του προγράμματος, μέσα από μία live συζήτηση μεταξύ εκπαιδευτικών, μαθητών και μεντόρων που θα μοιραστούν την προσωπική τους εμπειρία από τη συμμετοχή τους. Εκ μέρους του σχολείου μας θα συμμετάσχουν η κ. Κατερίνα Σαβουλίδη, Υποδ/ντρια & υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος για τη φετινή χρονιά, καθώς και ο μαθητής της Β΄ τάξης Γιάννης Τσέρος, που συμμετείχε. Τη συζήτηση θα συντονίζει η κα Μαριάννα Σκυλακάκη, Εκδότρια & Αρχισυντάκτρια στην αθηΝΕΑ.

Ακόμη, το παρών θα δώσουν η κα Ζέττα Μακρή, Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης, καθώς και η κα Έφη Κουτεντάκη, Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης & Νέας Γενιάς.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε και να δηλώσετε συμμετοχή στην εκδήλωση συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeYLaGxv3amrpCv3e2jq9miTKl1ioHTDrsxGTpDQiFKpDM3NQ/viewform?usp=sf_link

Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε live την εκδήλωση, την Πέμπτη 22/04 στις 18:00, πατώντας στους παρακάτω συνδέσμους:

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=Xu4n7-KEMP8
Facebook: 
https://fb.me/e/22DOjE3iS

Θα είναι τιμή μας να σας “δούμε” εκεί!


Πρόσκληση για συμμετοχή σε Διαδικτυακές Εσπερίδες Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Κ.Ε.Σ.Υ. Ηρακλείου– Απρίλιος 2021. Για γονείς ΓΕΛ –ΕΠΑΛ. ΕΔΩ!
 
«Διαπίστευση Erasmus (Erasmus Acreditation) στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης»
Διαπίστευση Erasmus+ στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ), απονεμήθηκε στο σχολείο μας, από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), που είναι η Εθνική Μονάδα Συντονισμού για το πρόγραμμα Erasmus+.
Η εξαιρετικά τιμητική για εμάς διάκριση ήρθε μετά από την θετική αξιολόγηση της αίτησης που υποβάλαμε τον Οκτώβριο του 2020, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων για Διαπίστευση-EAC/A02/2020, διαδικασία που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σημειώνουμε εδώ ότι το 3ο ΕΠΑΛ είναι, προς το παρόν, το μοναδικό Επαγγελματικό Λύκειο της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου που κατέχει την συγκεκριμένη Διαπίστευση, γεγονός που αντικατοπτρίζει την συστηματική προσπάθεια που καταβάλλεται τα τελευταία χρόνια από την Δ/νση, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του σχολείου, για την ποιοτική του αναβάθμιση σε όλους τους τομείς.
 
Ομάδα Βιβλιοθήκης 
Νέα Δράση της ομάδας: Στο πλαίσιο του μαθήματος Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων (ΖΔΔ) η ομάδα βιβλιοθήκης επιλέγει δράσεις για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση. Μια από αυτές είναι να επιλέγει σημαντικές παγκόσμιες ημέρες και να ενημερώνει τους μαθητές του σχολείου μας για αυτές:

2 Απριλίου: Παγκόσμια ημέρα Αυτισμού 

Πρόγραμμα Εξ' Αποστάσεως Εκπαίδευσης webex 

Συγκεντρωτικό -- Ανά Τμήμα --  Ανακοινώσεις 

 

ΩΡΕΣ

ΕΝΑΡΞΗ

ΛΗΞΗ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

8.15

8.55

40΄

9.05

9.45

40΄

9.55

10.35

40΄

10.45

11.25

40΄

11.35

12.15

40΄

12.25

13.05

40΄

13.15

13.55

40΄

  

 

Πανελλαδικές Εξετάσεις 

Υποβολή της Αίτησης–Δήλωσης για συμμετοχή αποφοίτων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2021, στην προθεσμία από Δευτέρα 8 Μαρτίου  έως και Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021. Όλα τα έγγραφα ΕΔΩ!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ! Παρακαλούμε να διαβάσετε το παρακάτω έγγραφο που αφορά στην ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΞ' ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ μαθητών που συνοικούν με άτομα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Διαβάστε το έγγραφο ΕΔΩ!


Από το Γραφείο Διεκπεραίωσης του Τμήματος Πρωτοκόλλου του ΥΠΑΙΘ

THETIPPINGPOINT -

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

Το σχολείο μας συμμετέχει φέτος για πρώτη χρονιά στο πρόγραμμα TheTippingPoint (https://www.thetippingpoint.org.gr/),  που με τη βοήθεια της τεχνολογίας, δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές κάθε σχολείου, να «συναντήσουν» διαδικτυακά επαγγελματίες, ειδικούς & μέντορες, από διάφορους επαγγελματικούς & επιστημονικούς χώρους. Το πρόγραμμα αυτό φέρνει τον κόσμο της εργασίας, της επιστήμης & των Πανεπιστημίων μέσα στο σχολείο, δίνοντας στους μαθητές την δυνατότητα να μάθουν βιωματικά πληροφορίες για τα επαγγέλματα που τους ενδιαφέρουν, την σύγχρονη εργασιακή πραγματικότητα σε διάφορους χώρους, τις προοπτικές που ανοίγονται και τις απαραίτητες δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να πετύχουν σε όποιο επαγγελματικό χώρο επιλέξουν μελλοντικά.

Με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό, το σχολείο επιδιώκει, παρόλη την φυσική απόσταση, που επιβλήθηκε για λόγους υγείας, να στηρίξει ουσιαστικά τους μαθητές του, ανοίγοντάς τους «παράθυρα» που θα διευρύνουν τους ορίζοντες και τις προοπτικές τους και θα τους βοηθήσουν να κάνουν πιο «ενημερωμένες» επιλογές για τη ζωή και το μέλλον τους.

Μέχρι στιγμής, και κατά το διάστημα της καραντίνας, έχουν πραγματοποιηθεί τρεις (3) διαδικτυακές συναντήσεις μαθητών της Β΄ & Γ΄ τάξης του τομέα Υγείας Πρόνοιας & Ευεξίας, με τους κ.κ. Ορέστη Κόντη, φυσικοθεραπευτή, Όλγα Μυλωνά, διαιτολόγο και Θεράπων Φάκα, υπεύθυνο της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (μπορείτε να δείτε σχετικές φωτογραφίες στον σύνδεσμο https://drive.google.com/drive/folders/1tlJ1_vcNWwLeD_DWLjwDxltCTrJkliGh?usp=sharing) Τους ευχαριστούμε όλους θερμά για τις πολύ «ζωντανές» παρουσιάσεις τους και για τα όσα μοιράστηκαν με τα παιδιά μας.

 Ευχαριστούμε επίσης θερμά τους ανθρώπους του TheTippingPointπου μας στηρίζουν με χαμόγελο, σε κάθε βήμα. 


Διορισμός ψυχολόγου στο σχολείο μας 

Στα πλαίσια του προγράμματος "Μία Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ" διορίστηκε στο σχολείο μας η καθηγήτρια Τσαμπανάκη Αικατερίνη. Οι μαθητές της Α τάξης, για ραντεβού μαζί της θα επικοινωνούν μέσω του email της, το οποίο έχουμε ήδη στείλει στα email των γονέων και κηδεμόνων σας. Θέλουμε να τονίσουμε ότι κατά διάρκεια της ατομικής συνεδρίας ο μαθητής δεν θα παίρνει απουσία κατόπιν συνεννόησης της ψυχολόγου με τον αντίστοιχο καθηγητή.

 

 

Η πρόσβαση  στην πλατφόρμα Webex  είναι δωρεάν και  δεν χρεώνονται δεδομένα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο μαθητής υποχρεούται να πληκτρολογήσει μόνο το ονοματεπώνυμό του και το τμήμα του κατά την είσοδό του στην πλατφόρμα Webex και όχι ψευδώνυμο, ώστε να τον αναγνωρίσει ο καθηγητής. Η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική!

Τρόποι εισαγωγής στην πλατφόρμα Webex:

Α. Από Προσωπικό Υπολογιστή ή Laptop με ενεργοποίηση του Link του κάθε καθηγητή χωρίς να απαιτείται εγκατάσταση εφαρμογής.

Β. Από κινητό ή Tablet με ενεργοποίηση του Link του κάθε καθηγητή. Απαιτείται μόνο την πρώτη φορά εγκατάσταση εφαρμογής Webex. 

Γ. Από τον ενιαίο τηλεφωνικό αριθμό για να έχει ο μαθητής πρόσβαση στο μάθημα τηλεφωνικά: 21-1990-2394 και 21-1198-1029  δίνοντας τον Meeting number και πατώντας διπλή δίεση ##.

 Οδηγίες εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης (Webex, e-class)

 ΕΠΕΙΓΟΝ! Εγκύκλιος για την υποβολή Αίτησης- Δήλωσης για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ 2021.

Η προθεσμία υποβολής από τους μαθητές με email προς το Λύκειο είναι 25-30 Νοεμβρίου. Έντυπα: 

Εγκύκλιος

Υπόδειγμα 1   (μορφή docx)

 

Οδηγίες για το υπόδειγμα 1

 

 

 

 

 

 

Σας ενημερώνουμε πως το σχολείο μας στις 23 Οκτωβρίου θα παραμείνει κλειστό λόγω των πλημμυρικών φαινομένων. ΠΡΟΣΟΧΗ τα εργαστήρια τα οποία πραγματοποιούνται στα ΣΕΚ (ΕΕΚ) θα γίνουν κανονικά.

Αγιασμός σχολικού έτους 2020-2021

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 8:30 το πρωί οι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν στο σχολείο μας. Η είσοδός τους θα γίνει μόνο όπως προβλέπεται από τις οδηγίες COVID-19, δηλαδή τήρηση αποστάσεων και υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Επίσης θα δοθούν βιβλία στους μαθητές.

Σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά με υγεία και δημιουργικότητα!


ΕΠΕΙΓΟΝ:  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ - ΕΓΓΡΑΦΩΝ-ΑΝΑΝΕΩΣΕΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ-ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ολόκληρη η εγκύκλιος ΕΔΩ:

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2810-220039, 2810-220433, στον σύνδεσμο Επικοινωνία , στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. του σχολείου και στις οδηγίες

Τομείς και Ειδικότητες του 3ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου

Επιλέγω ΕΠΑΛ (Πληροφορίες από το Υπουργείο)

Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων Γενικής Παιδείας, Προσανατολισμού και Επιλογής της Α΄ Τάξης και των μαθημάτων Γενικής Παιδείας και των Τεχνολογικών - Επαγγελματικών μαθημάτων των Τομέων της Β΄ Τάξης των ΕΠΑ.Λ. του ν. 4386/2016 (Α΄ 83). ΕΔΩ!

Σχολές που μπορείς να συνεχίσεις τις σπουδές σου από το 3ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου:

Ηλεκτρολογίας - Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού

Διοίκησης και Οικονομίας 

Μηχανολογίας

Υγείας - Πρόνοιας - Ευεξίας

Γεωπονίας - Τροφίμων και Περιβάλλοντος

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας: ΕΔΩ!

Προκήρυξη Διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων: ΕΔΩ!


Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Σχολών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας ακαδημαϊκού έτους 2020-2021: ΕΔΩ

Προκήρυξη για την Πυροσβεστική ΑΚ 2020-21: ΕΔΩ!

Τροποποίηση της προκήρυξης για την Πυροσβεστική ΑΚ 2020-21: ΕΔΩ!

ΕΠΕΙΓΟΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ: 

ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ_2020 ΑΔΑ

ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ_2020 ΑΔΑ

ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΣΤΟ ΛΣ-ΕΛΑΚΤ_2020_ΑΔΑ

ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΑΣΕΙ ΑΣΣΥ_2020_ΑΔΑ

Οδηγίες για την επιστροφή των μαθητών στο σχολείο! 

Γρήγορος Οδηγός Eclass για μαθητές

Εξ Αποστάσεως Ασύγχρονη εκπαίδευση - Eclass - Ανακοίνωση

Παρακαλούνται οι μαθητές αφού αποκτήσουν λογαριασμό από το σχολικό δίκτυο (www.sch.gr) να συνδεθούν οπωσδήποτε με την ηλεκτρονική πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαίδευσης (www.eclass.sch.gr) για να προχωρήσει η διαδικασία εγγραφής τους στα μαθήματά τους από τους καθηγητές τους. Σας ευχαριστούμε!

 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Συμβουλές Χρήσης του Διαδικτύου! ΕΔΩ
 
 

ΑΙΤΗΣΕΙΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Ο υποψήφιος θα βρει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, , το ανάλογο υπόδειγμα της Α-Δ, το κατεβάζει και αποθηκεύει το αρχείο της Αίτησης ? Δήλωσης στον υπολογιστή του. Στη συνέχεια το συμπληρώνει και το αποστέλλει στο email του σχολείου.

Βοήθεια - Πληροφορίες κ. Καμπουράκη Μιχάλη, τηλ.=6972407837

Υποβολή Αίτησης ? Δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2020.

 

Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2020 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση (Α-Δ) υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές. Η προθεσμία για φέτος ορίζεται από την Δευτέρα 30 Μαρτίου ως και την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 για όλους τους υποψηφίους.

 

 

Προσοχή λήξη προθεσμίας:«Ενημέρωση σχετικά με Πρόσκληση-Επιλογή-Κατανομή Στρατεύσιμου Προσωπικού (Κατάθεση Δελτίου Απογραφής γεννηθέντων το έτος 2002).» ΕΔΩ

Οδηγίες για την σύγχρονη και ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση ΕΔΩ

Ψηφιακό Κέντρο (Media Center) και βιβλιοθήκη του 3ου Επαλ Ηρακλείου

Αυτή είναι η νέα ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης και του ψηφιακού κέντρου του 3ου Επαλ Ηρακλείου. Δεν φανταζόμασταν πως θα την παρουσιάζαμε σε τέτοιες συνθήκες. Εδώ θα βρείτε ότι αφορά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για  το σχολείο μας! Η προσπάθεια συνεχίζεται!

http://3epal-irakl.ira.sch.gr/libraryhtml/library-index.htm

«Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι, στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την πρόληψη της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στις σχολικές μονάδες και την κοινότητα»

Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι: ΕΔΩ!

Οδηγίες προστασίας από αναπνευστική λοίμωξη από το νέο κοροναϊό (TV-σποτ)


Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών/τριων  της Β΄ τάξης του τομέα Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας στο Μουσείο Ιατρικής

 

Την Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020,  μαθητές/τριες της Β΄ τάξη του Τομέα Υγείας ? Πρόνοιας ? Ευεξίας του σχολείου μας, μαζί με τις εκπαιδευτικούς του Τομέα κ.κ. Λουλακάκη Μαρία και Σαβουλίδη Κατερίνα, επισκέφθηκαν το Μουσείο Ιατρικής Κρήτης (ΜΙΚ) που στεγάζεται στο κτίριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Οι μαθητές/τριες μας ξεναγήθηκαν αρχικά στο Μουσείο όπου, μεταξύ άλλων, είδαν από κοντά παλιά ιατρικά μηχανήματα και εργαλεία και συνειδητοποίησαν τα άλματα που έχουν γίνει στον τομέα της Ιατρικής τεχνολογίας. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Εργαστήριο Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν αληθινά οστά και προπλάσματα που χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση των φοιτητών στο μάθημα της Ανατομίας. Τέλος συμμετείχαν στο, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, παιδαγωγικό πρόγραμμα του ΜΙΚ με τον τίτλο «Ξενιστής σε άμυνα».Ολόκληρο το κείμενο


Εορτασμός της ημέρας των Τριών Ιεραρχών

στο 3Επαλ Ηρακλείου 2020

Φέτος την ημέρα των Τριών Ιεραρχών οι μαθητές και οι καθηγητές εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αλικαρνασσού και στην συνέχεια στον χώρο του σχολείου παρακολούθησαν μετά από πρόσκληση από το σχολείο μας, ομιλία από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κνωσσού Πατήρ Πρόδρομο Ξενάκη.

Και του Χρόνου με Υγεία!

Τρεις Ιεράρχες: ΒικιπαίδειαΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

 

Σας ενημερώνουμε ότι το κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου θα λειτουργήσει φέτος στο 7ο ΓΕΛ Ηρακλείου. Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου σας ώστε να δηλώσουν συμμετοχή. Επίσης παρακαλούμε να αναρτήσετε στον πίνακα ανακοινώσεων και στην ιστοσελίδα του σχολείου σας  το παρόν κείμενο.
Υπεύθυνος λειτουργίας του κοινωνικού φροντιστηρίου κος Κουτουμάνος τηλ. 6982 521325.

Ιστοσελίδα: 
https://www.heraklion.gr/municipality/municipality-press-releases/koinoniko-frontistirio-131119.html 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

Με αφορμή την 6η Πανευρωπαϊκή/2η Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς, το Εργαστήριο Αναζωογόνησης της Αναισθησιολογικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ, της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, που είναι αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό κέντρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (EuropeanResuscitationCounsil, ERC) και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΒΓΝΗ,  διοργάνωσαν την Τετάρτη 16/10, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης ? Π.Ε. Ηρακλείου, σχετική ενημερωτική εκδήλωση στο αίθριο της Λότζια.

Η εκδήλωση είχε στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το ευρύ κοινό στο θέμα της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), μιας σχετικά απλής διαδικασίας, που μας επιτρέπει, με μόνο εργαλείο τα χέρια μας, να επανεκκινήσουμε μια καρδιά. Η καρδιακή ανακοπή είναι μια από τις συχνότερες αιτίες θανάτου παγκοσμίως, με 300.000/έτος στην Ευρώπη. Οι έρευνες δείχνουν ότι η έγκαιρη αναγνώριση και η εφαρμογή ΚΑΡΠΑ από κάποιον από εμάς, μπορεί να αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά επιβίωσης των θυμάτων.

Μαθητές/τριες του σχολείου μας, που εκπαιδεύτηκαν την προηγούμενη χρονιά, από τους εκπαιδευτές του ERCστον αλγόριθμο της ΚΑΡΠΑ, συνοδευόμενοι από τις εκπαιδευτικούς του Τομέα Υγείας Πρόνοιας & Ευξίας, κ.κ. Λουλακάκη Μαρία και Σαβουλίδη Κατερίνα, συμμετείχαν στην εκδήλωση και βοήθησαν στην ενημέρωση και πρακτική εξάσκηση όσων παρευρισκομένων το επιθυμούσαν.

Οι μαθητές/τριες που συμμετείχαν ήταν οι εξής:

1.      Κουναλάκης Γιώργος (τμήμα ΒΟ)

2.      Ντάτσοβα Ναταλία (τμήμα ΒΥ1)

3.      Πατσάκη Αντιγόνη (τμήμα ΒΥ2)

4.      Σαΐπι Κλεάνα (τμήμα ΓΝ)

5.      Σάρκα Νταϊάνα (τμήμα ΓΝ)

6.      Σταυρουλάκη Μάγδα (τμήμα ΓΦ)

7.      Συσκάκης Γιάννης (τμήμα ΒΟ)

8.      Τσεκρέζι Λουσιάνα (τμήμα ΓΝ)

9.      Φυσαράκη Ευαγγελία (τμήμα ΒΥ2)

10.  Χαραλαμπάκη Μαριάνθη (τμήμα ΓΦ)

11.  Χατζημιχαήλ Κατερίνα (τμήμα ΒΥ2)

 

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές του Εργαστηρίου Αναζωογόνησης και την Δ/ντρια σεμιναρίων ERCκ. Νατάσα Σπαρτινού, για την πρόσκληση, τη συνεργασία και την ευκαιρία που έδωσαν στα παιδιά μας να συμμετέχουν σ? αυτήν την πολύ σημαντική δράση Δημόσιας Υγείας. 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 

 

ΛΗΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ 2018-19
Με αφορμή τη λήξη του φετινού προγράμματος Erasmus+ του σχολείου μας, με τίτλο "Αποκτώντας εμπειρία ζωής και εργασίας στην Ισπανία" (κωδικός αριθμός 2018-1-EL01-KA102-047031), σας προσκαλούμε να δείτε το σχετικό βίντεο με πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό, στην παρακάτω διεύθυνση:
Επίσης μπορείτε να δείτε, σε ηλεκτρονική μορφή, το πόστερ που φτιάξαμε και βρίσκεται αναρτημένο, στη φυσική του μορφή, στο χώρο του σχολείου.

 ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΙΟΥ - ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

ΠΡΟΣΟΧΗ!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΙΟΥ - ΙΟΥΝΙΟΥ 2019         ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΩΝ ΕΤΩΝ  

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! 

Παρουσίαση του φετινού προγράμματος 2019 Erasmus+ μετακίνησης εκπαιδευομένων στην τηλεόραση

Ευχαριστούμε πολύ τις ευγενικές οικοδέσποινες, Ευγενία Σουλιωτάκη, Νίκη Μπελαδάκη & Παντάνασσα Τέλλιου, της εκπομπής "Κάθε μέρα μαζί" του τηλεοπτικού καναλιού notostv, για την προβολή του φετινού προγράμματος Erasmus+ του σχολείου μας.

Πρόγραμμα Erasmus+

                                                  

Πρόγραμμα Erasmus+ 2018-19

Επιστροφή των μαθητών μας από Ισπανία

 

Το απόγευμα της Κυριακής 14 Απριλίου, επέστρεψαν στο Ηράκλειο οι 16 μαθητές/τριες του σχολείου μας, που είχαν μεταβεί στην Σεβίλλη της Ισπανίας, με τη συνοδεία των υπεύθυνων εκπαιδευτικών, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+, με τίτλο «Αποκτώντας εμπειρία ζωής και εργασίας στην Ισπανία» (κωδικός αριθμός 2018?1?EL01?KA102?047031).

 Οι 16 μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης, από τις ειδικότητες Βοηθών Φυσικοθεραπευτών & Βοηθών Νοσηλευτών του τομέα Υγείας, Πρόνοιας & Ευεξίας και Υπαλλήλων Τουριστικών Επιχειρήσεων του τομέα Διοίκησης & Οικονομίας, ολοκλήρωσαν με επιτυχία πρόγραμμα πρακτικής άσκησης, διάρκειας 2 εβδομάδων, σε επιλεγμένες, αντίστοιχες των ειδικοτήτων τους, επιχειρήσεις στη Σεβίλλη. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ισπανικό ενδιάμεσο φορέα υποδοχής euromind που διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων κινητικότητας.

Στα πλαίσια του συγκεκριμένου προγράμματος, οι συμμετέχοντες μαθητές/τριες, πριν την μετακίνησή τους έμαθαν και έφτιαξαν το βιογραφικό τους στα Αγγλικά, με χρήση του διαδικτυακού εργαλείου ΕuropassCV. Επίσης έδωσαν συνέντευξη μέσω skype, στην υπεύθυνη της euromind, MrsDominikaStunk, η οποία είχε και την ευθύνη τοποθέτησης τους στις κατάλληλες θέσεις εργασίας, ανάλογα με τις σπουδές και τα ενδιαφέροντά τους.

Κατά τη διάρκεια της μετακίνησης στην Ισπανία, οι μαθητές/τριες μας είχαν την ευκαιρία, να εργαστούν σε πραγματικές συνθήκες, να γνωρίσουν βιωματικά τον επαγγελματικό χώρο που έχουν επιλέξει σε μια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, να συνεργαστούν και να μάθουν από μελλοντικούς συναδέλφους τους, επικοινωνώντας κυρίως στα Αγγλικά αλλά και να αποκτήσουν κάποιες γνώσεις Ισπανικών (επίπεδο Α1). Επίσης, μέσα από επιλεγμένες πολιτιστικές δραστηριότητες, επισκέψεις και εκδρομές, μπόρεσαν να επισκεφτούν πόλεις (Μαδρίτη, Γρανάδα, Βαρκελώνη) και σημαντικά αξιοθέατα και να έρθουν έτσι σε επαφή με την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Ισπανίας.

Όλα τα παραπάνω αναμένεται να συμβάλλουν, μεταξύ άλλων, στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των μαθητών/τριων σχετικά με τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, στην βελτίωση της ικανότητας επικοινωνίας τους στα Αγγλικά και στα Ισπανικά, στην καλύτερη προετοιμασία τους για τις πραγματικές συνθήκες εργασίας μετά το σχολείο και στη ενίσχυση του επαγγελματικού τους προφίλ μέσα στην απαιτητική τοπική, εθνική και ευρωπαϊκή αγορά εργασίας.

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, την υλοποίησή του, τους εταίρους και το ιστολόγιο (blog), με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος, στην διεύθυνση: https://3epalherseville.weebly.com/, καθώς και στη σελίδα του προγράμματος στο FΒ (3o ΕΠΑΛ Ηρακλείου Erasmus+ ΚΑ102 Σεβίλλη 2019).

Φωτογραφίες

https://drive.google.com/drive/folders/1Vie_M27UmbrGOZuO-Jxj6DeDFkmtERTd?usp=sharing

                                                  

  Πανελλαδικές Εξετάσεις 2019 (ΕΠΑΛ)

 

2Η ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΜΝΑΕ»

Οι δράσεις του προγράμματος «Το ΕΠΑΛ της Νέας Αλικαρνασσού εν δράσει», στον τομέα της Υγείας, συνεχίστηκαν και την προηγούμενη βδομάδα.

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, ήρθαν στο σχολείο μας πιστοποιημένοι εκπαιδευτές ERCEuropeanResuscitationCouncil? Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης) και μέλη του Εργαστηρίου Αναζωογόνησης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και εκπαίδευσαν 18 μαθητές/τριες της Α΄ και Β΄ τάξης του σχολείου στον αλγόριθμο της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και στην χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή. Θα ακολουθήσει ακόμα ένα σεμινάριο εκπαίδευσης, την Τετάρτη 5 Απριλίου, των ίδιων μαθητών/τριων, στους τρόπους με τους οποίους μπορούν να εκπαιδεύσουν κι αυτοί με τη σειρά τους, συμμαθητές τους.

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους, οι εκπαιδευμένοι πλέον μαθητές/τριες, με την υποστήριξη και την καθοδήγηση πιστοποιημένων εκπαιδευτών/υγειονομικών, θα εκπαιδεύσουν συμμαθητές τους καθώς και τους μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης των δύο, συνεργαζόμενων στο πρόγραμμά μας, όμορων Γυμνασίων, δηλαδή  του 12ου Γυμνασίου και του Γυμνασίου Νέας Αλικαρνασσού.

 

Εκ μέρους του Δ/ντή, του Συλλόγου Διδασκόντων και των μαθητών του σχολείου μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εκπαιδευτές του Εργαστηρίου Αναζωογόνησης κ.κ. Σπαρτινού Νατάσα, Παπαπαναγιώτου Μιχάλη, Δαριβιανάκη Παναγιώτα, Στρακόσα Φραντσέσκα-Ειρήνη και Κίσσα Δήμητρα για την υποστήριξη και την πολύτιμη βοήθειά τους σ? αυτή την τόσο σημαντική δράση του σχολείου μας.

Φωτογραφίες

https://drive.google.com/open?id=1RqQmG727PLCzmMyKcpTE0wnHID6GH13Q

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΜΝΑΕ»

Οι δράσεις του σχολείου μας, στα πλαίσια του προγράμματος με τίτλο «Το ΕΠΑΛ της Νέας Αλικαρνασσού εν δράσει», που εντάσσεται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.» - «ΜΝΑΕ» (περισσότερες πληροφορίες στο https://mnaepal.wordpress.com/), ξεκίνησαν!

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, μετά την 5η διδακτική ώρα, επισκέφθηκαν το σχολείο μας εθελοντές φοιτητές της Ομάδας Προαγωγής Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, και συνομίλησαν/ενημέρωσαν τους μαθητές/τριες όλων των τμημάτων της Α΄ τάξης, σχετικά με θέματα που αφορούν στην πρόληψη από τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ), την λοίμωξη HIV και το AIDS, την αντισύλληψη κλπ. Οι μαθητές/τριες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, κατέγραψαν πληροφορίες και τις απορίες των συμμαθητών τους για να προετοιμάσουν, στη συνέχεια, σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο.

 

Εκ μέρους του Δ/ντη, του Συλλόγου Διδασκόντων και των μαθητών μας, ευχαριστούμε πολύ τους φοιτητές Ανδρέα Χαριτάκη, Όλγα Κοτρωνάκη, Δημήτρη Κατσένιο, Τατιάνα Γόντικα, Ειρήνη Μακράκη και Μιχάλη Σιάλτση για την επίσκεψή τους στο σχολείο μας. 

 


Συμμετοχή μαθητών/τριων & εκπαιδευτικών του τομέα Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας στη «Γιορτή Αθλητισμού 2018 στη μνήμη του πρωταθλητή ποδηλασίας ΑμεΑ Γιώργου Σηφάκη»

 

Την Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου,  οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξη του Τομέα Υγείας ? Πρόνοιας ? Ευεξίας του σχολείου μας, μαζί με τις εκπαιδευτικούς του Τομέα κ.κ. Λουλακάκη Μαρία και Σαβουλίδη Κατερίνα και την Τομεάρχη Υγείας του 1ου Ε.Κ.Η. κ. Αντωναράκη Ανδρονίκη, παρακολούθησαν και συμμετείχαν στην  «Γιορτή Αθλητισμού 2018 στη μνήμη του πρωταθλητή ποδηλασίας ΑμεΑ Γιώργου Σηφάκη», που τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου και διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος «ΠάλEυE». 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, τιμήθηκαν από το Δήμο Ηρακλείου και μίλησαν στους μαθητές/τριες ο, τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης και μία χάλκινος στην Άρση Βαρών, Πύρρος Δήμας, ο 4ος Ολυμπιονίκης της Ελληνορωμαϊκής Πάλης Κώστας Θάνος, ο 7ος Ολυμπιονίκης της Ελευθέρας Πάλης Ηρακλής Δεσκουλίδης και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας στην Ελληνορωμαϊκή, Γιάννης Καργυωτάκης. 

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης, με αφορμή την απώλεια του Γιώργου Σηφάκη σε τροχαίο δυστύχημα, ήταν αφιερωμένο στην οδική ασφάλεια και το δεύτερο, ως φόρος τιμής στην μνήμη του, στην παρουσίαση  Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αθλημάτων με στόχο την παρακίνηση των παιδιών και των εφήβων στην ενεργή ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό. Τα αθλήματα που παρουσιάστηκαν ήταν της Πάλης και της Άρσης Βαρών (από τον Αθλητικό Σύλλογο «ΠάλEυE»), της Άρσης Βαρών για ΑμεΑ (από το Αθλητικό Σωματείο «Τάλως»), της Ξιφασκίας (από την ΓΕΗ), του Μπάσκετ με Αναπηρικά Αμαξίδια (από τον ΑΣΚΑ Ηράκλειο) και του Καράτε (από την Ακαδημία ShotokanKarateDo Ηρακλείου). Οι παρευρισκόμενοι μαθητές και μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά στα παραπάνω αθλήματα με την καθοδήγηση εκπαιδευτών και αθλητών.

Ήταν μια ουσιαστική, ζωντανή και πολύ όμορφη εκδήλωση, γεμάτη πολύτιμα μηνύματα ζωής για όλους μας. 

Ευχαριστούμε πολύ τον συνάδελφο εκπαιδευτικό του 2ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου κ. Στέφανο Πατεράκη, για τις όμορφες φωτογραφίες του:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΛΗΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ 2017-18

Με αφορμή τη λήξη του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, με κωδικό  MERGEFIELD ΚΩΔΙΚΟΣ_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2017-1-EL01-KA102-035857 και τίτλο  «Επαγγελματική εφαρμογή Πρώτων Βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις», που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας κατά το σχολικό έτος 2017-18,  σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το βίντεο που δημιουργήσαμε για να μοιραστούμε μαζί σας την εμπειρία μας.

 Με χαρά θα δεχτούμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις.

 

 


Συμμετοχή του σχολείου μας στο 3ημερο ενημέρωσης και διάδοσης των προγραμμάτων Erasmus+ της ΠΔΕ Κρήτης

Περισσότερα.. Erasmus (plus) 2018-19

 

Περισσότερα.. Erasmus (plus) 2018-19


Συγχαρητήρια στους μαθητές μας!!

Ο Δ/ντης και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου, συγχαίρουν τους απόφοιτους  μαθητές και  μαθήτριες του σχολείου, του σχολικού έτους 2017-18 και παλαιότερων ετών, για την προσπάθεια που κατέβαλαν στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις. 

Συγχαίρουμε, όσους και όσες πέτυχαν την εισαγωγή τους στις σχολές της προτίμησής τους και τους ευχόμαστε καλή φοίτηση και καλή σταδιοδρομία.

 

 

 

Επιλέγω ΕΠΑΛ 2018 (Τηλεοπτικό σποτ)

Εγγραφές μαθητών ΕΠΑΛ

Από 14 Μαΐου, και μέσα σε αποκλειστική προθεσμία (έως την 31η Μαΐου 2018 και ώρα 14:00), ξεκίνησε η υποχρεωτική ηλεκτρονική εγγραφή -ή ανανέωση εγγραφής, ή μετεγγραφή- για όλους τους μαθητές που θα φοιτούν σε Γενικό Λύκειο οποιουδήποτε τύπου (συμπεριλαμβανομένων και των Πειραματικών), ή Επαγγελματικό Λύκειο τον Σεπτέμβριο 2018.

Αυτό γίνεται μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής e-εγγραφές, για την πιστοποιημένη είσοδο στην οποία είναι απαραίτητοι οι κωδικοί ΓΓΠΣ (taxis), του κατά νόμο και δήλωση στο Myschool κηδεμόνα / γονέα, ή του ενήλικου μαθητή. Επιπλέον, υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα (σελ. 4 οδηγιών) διαδοχικών δηλώσεων.

Οδηγός Σπουδών Επαγγελματικού Λυκείου

Πρόγραμμα πανελλαδικών εξετάσεων 2018

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

 Την Τετάρτη 25 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας, η Ημερίδα Πρώτων Βοηθειών, που διοργανώθηκε  σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αναζωογόνησης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης (Π.Κ.).

 Στη διάρκεια της, όλοι οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου, στο διάστημα 10:30 με 13:30, καθώς και γονείς/κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί και άλλοι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες, στο διάστημα 14:30 με 17:00, ενημερώθηκαν και εκπαιδεύτηκαν σε βασικά θέματα Πρώτων Βοηθειών.

 Πιο συγκεκριμένα έγινε θεωρητική διάλεξη, επίδειξη και πρακτική εξάσκηση των συμμετεχόντων στον αλγόριθμο της καρδιοπνευμονικής  αναζωογόνησης, στην τοποθέτηση θύματος που δεν έχει τις αισθήσεις του, αλλά αναπνέει,  σε θέση ανάνηψης και στην παροχή κατάλληλης βοήθειας σε θύμα πνιγμονής.

 Την ευθύνη της παρουσίασης είχαν οι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές του ERC (European Resuscitation Council ? Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης ) και μέλη του Εργαστήριο Αναζωογόνησης, ενώ στην επίδειξη και στην πρακτική άσκηση των συμμετεχόντων βοήθησαν οι μαθητές/τριες του σχολείου που συμμετείχαν στο πρόγραμμα κατάρτισης Eramsus+, με τίτλο «Επαγγελματική εφαρμογή πρώτων βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις» (κωδικός προγράμματος 2017-1-EL01-KA102-035857).

 Ο Δ/ντης, οι συντονίστριες εκπαιδευτικοί του προγράμματος Erasmus+, ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι μαθητές/τριες του σχολείου ευχαριστούν θερμά τους εκπαιδευτές ? φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Π.Κ.,  κ.κ. Παπαπαναγιώτου Μιχάλη, Δαριβιανάκη Παναγιώτα, Δρακάκη Μαρία, Καφαράκη Γιώτα, Κίσσα Δήμητρα και Κουκιά Στέργο, την συντονίστριά τους Ειδικευόμενη Αναισθησιολογίας κ. Σπαρντινού Νατάσα και την υπεύθυνη του Εργαστηρίου Αναζωογόνησης, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας του Π.Κ., κ. Παπαϊωάννου Αλεξάνδρα, για την πολύτιμη βοήθειά τους και την συμβολή τους στην υλοποίηση αυτής της τόσο σημαντικής δράσης.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

Το 3ο ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου, στα πλαίσια δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων του προγράμματος Erasmus+  με τίτλο «Επαγγελματική εφαρμογή πρώτων βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις» (κωδικός προγράμματος 2017-1-EL01-KA102-035857), διοργανώνει Ημερίδα Πρώτων Βοηθειών, την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, στο χώρο του σχολείου (Αρχιμήδους 1, 71610 Νέα Αλικαρνασσός).

Η Ημερίδα υλοποιείται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αναζωογόνησης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η ενημέρωση θα γίνει από εκπαιδευτές του ERC (EuropeanResuscitationCouncil ? Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης ) και μέλη του Εργαστήριο Αναζωογόνησης της Ιατρικής Σχολής,  με την βοήθεια μαθητών/τριων που συμμετείχαν στο προαναφερόμενο πρόγραμμα κατάρτισης Erasmus+ , στην Δρέσδη της Γερμανίας.

Το πρόγραμμα της Ημερίδας έχει ως εξής:

·         10:30 ? 13:30: Ενημέρωση των μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου.

·         14:30 ? 17:30: Ενημέρωση γονέων/κηδεμόνων και άλλων ενδιαφερομένων ανά ομάδες (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά ομάδα: 30 άτομα).

 

Στην διάρκεια της Ημερίδας θα γίνει, κυρίως, πρακτική εξάσκηση των συμμετεχόντων στον αλγόριθμο της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης, δηλαδή  πώς προσεγγίζουμε ένα θύμα που έχει καταρρεύσει, με ασφάλεια και πως εκτελούμε ποιοτικές θωρακικές συμπιέσεις.  Επίσης θα γίνει επίδειξη σχετικά με το πως χρησιμοποιούμε τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή, πως τοποθετούμε ένα θύμα αναίσθητο σε θέση ανάνηψης και πως βοηθάμε ένα θύμα πνιγμονής. 

Αν ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε την Ημερίδα, κατά το χρονικό διάστημα 14:30 ως 17:30 μ.μ., παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας, συμπληρώνοντας την αίτηση που βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο, μέχρι και την Δευτέρα 23/04/2018.

https://goo.gl/forms/ag5H6Ij2qRdHCTtk1

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

 

Πρόγραμμα μετακίνηση εκπαιδευομένων Erasmus+ 2017-18

Αυτές τις μέρες, 15 μαθητές/τριες του Τομέα Υγείας Πρόνοιας & Ευεξίας του σχολείου μας  βρίσκονται στη Δρέσδη της Γερμανίας και παρακολουθούν πρόγραμμα κατάρτισης με τίτλο «Πρώτες Βοήθειες σε επείγουσες καταστάσεις», στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+.

Μπορείτε να ακολουθήσετε νοερά τους μαθητές μας σ? αυτό το ταξίδι, παρακολουθώντας την ιστοσελίδα του προγράμματος που ενημερώνεται καθημερινά, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

 https://3epalherdres.weebly.com/

ERASMUS+ KA1 2017-18

Στο σχολείο μας υλοποιείται φέτος, για πρώτη φορά, πρόγραμμα Erasmus+ KA1, κινητικότητας εκπαιδευομένων, με τίτλο: «Επαγγελματική εφαρμογή Πρώτων Βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις» (κωδικός αριθμός  MERGEFIELD ΚΩΔΙΚΟΣ_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2017-1-EL01-KA102-035857).

Στα πλαίσια του παραπάνω προγράμματος 15 μαθητές/τριες, της Β΄ τάξη του Τομέα Υγείας Πρόνοιας & Ευεξίας, θα μετακινηθούν για δύο (2) εβδομάδες στην Δρέσδη της Γερμανίας (από 24/02/2018 μέχρι 11/03/2018), με τη συνοδεία των υπεύθυνων εκπαιδευτικών, όπου και θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα κατάρτισης, στην Αγγλική γλώσσα, με τίτλο ?Professionally applying first aid in emergency situations?. Εταίρος του προγράμματος είναι η WBSTRAININGA.G, ένας από τους μεγαλύτερους εκπαιδευτικούς οργανισμούς της Γερμανίας, με πάνω από 160 εκπαιδευτικά κέντρα, και πάνω από 10 χρόνια εμπειρία στην υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων κινητικότητας.

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου και την αξιολόγησή τους οι συμμετέχοντες μαθητές/τριες θα λάβουν Πιστοποιητικό Συμμετοχής και πιστοποιητικό Europass Mobility, με ακριβή καταγραφή των μαθησιακών τους αποτελεσμάτων.

 Για να δείτε την παρουσίαση κάντε κλικ στην εικόνα!

Erasmus + KA1 2017-18 Youtube 

 

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας!!

Επιτυχόντες μαθητές Σχολ. Έτους 2016-17

Ο Δ/ντης και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου, συγχαίρουν τους απόφοιτους  μαθητές και  μαθήτριες του σχολείου, του σχολικού έτους 2016-17 και παλαιότερων ετών, για την προσπάθεια που κατέβαλαν στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, έδωσαν μια μάχη κι έμαθαν πολλά και σημαντικά για την υπόλοιπη ζωή τους.

Συγχαίρουμε, από καρδιάς, όσους και όσες πέτυχαν την εισαγωγή τους στις σχολές της προτίμησής τους και τους ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία.

Θα ήταν παράλειψη να μην συγχαρούμε ιδιαίτερα την μαθήτριά μας Κεφαλουδάκη Εύα, που αξιοποιώντας την δυνατότητα που δόθηκε για πρώτη φορά φέτος στους μαθητές των ΕΠΑ.Λ., πέτυχε την εισαγωγή της στο τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, με δουλειά, αγάπη γι αυτό που κάνουν και προσήλωση στους στόχους τους, να ξεπερνούν όλα τα εμπόδια, που σίγουρα θα συναντήσουν, και να ζήσουν μια δημιουργική και γεμάτη ζωή. 

Είμαστε περήφανοι για τους μαθητές μας!

Δείτε το άρθρο για την μαθήτρια του 3ου Επαλ Ηρακλείου στο Site cretewoman.gr 


Επαναληπτικές Εξετάσεις Ιουνίου 2017 Γ΄τάξης Ημερομηνίες εδώ

Οδηγίες για την ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης για τα ΕΠΑΛ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ-ΜΑΘΗΤΕΣ

1. Οι εγγραφές και επανεγγραφές για ΟΛΕΣ τις τάξεις του ΕΠΑ.Λ. θα γίνουν ΜΟΝΟ μέσω της εφαρμογής e-epal, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-epal.minedu.gov.gr , από τις 19/6 έως 23/6.

2. Για την είσοδο στην εφαρμογή e-epal, είναι απαραίτητοι οι κωδικοί Taxis του γονέα ? κηδεμόνα του μαθητή.
3. Για την διευκόλυνση των γονέων ? κηδεμόνων θα γίνεται στο σχολείο μας ενημέρωση και εγγραφή (με την προσκόμιση των κωδικών του Taxis) στις παρακάτω ημέρες και ώρες:


? 19/6 Δευτέρα ? 22/6 Πέμπτη ? 23/6 Παρασκευή: 08:00 ? 14:00


? 21/6 Τετάρτη: 12:00 ? 15:00


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΛ ΜΑΘΗΤΩΝ_ΤΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-18 [ΕΔΩ]

Δείτε σε ποιες σχολές ΑΕΙ - ΑΤΕΙ μπορούν να εισαχθούν οι απόφοιτοί μας εδώ

Για το σχολικο? ε?τος 2017-2018 η δήλωση προτίμησης για εγγραφή στα ΕΠΑ.Λ. θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά από τις 19-06-2017 έως τις 23-06-2017 και η εγγραφή των μαθητών θα ολοκληρωθεί έως τις 30 Ιουνι?ου 2017.

Facebook  

 

 Το σχολείο μας στο GoogleMaps

 

Τα αποτελέσματα των τάξεων Α και Β της εξεταστικής περιόδου Μαϊου - Ιουνίου έχουν αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου

Πρόγραμμα Επαναληπτικών Εξετάσεων Μαϊου - Ιουνίου 2017  (A-B-τάξεις)

Πρόγραμμα Επαναληπτικών Εξετάσεων Μαϊου - Ιουνίου 2017  (Γ-τάξη)

Πρακτική δοκιμασία υποψηφίων ΤΕΦΑΑ 2017 εδώ

Επιλέγω ΕΠΑΛ      Σποτ Υπουργείου εδώ

Πρόγραμμα Εξετάσεων Μαΐου ? Ιουνίου 2017 3ου Επαλ Ηρακλείου

--Προσοχή υπάρχουν αλλαγές?

Α-Τάξη

Β-Τάξη

Γ-Τάξη

"ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ"

Καλή Επιτυχία!

 

 

 


 

 

 

Ωρολόγιο πρόγραμμα (Γενικής Παιδείας)   Α' τάξη,  Β' τάξη, Γ' τάξη

Νέο!! Στην Γ' Τάξη των ΕΠΑ.Λ εγγράφονται:

α) Κάτοχοι πτυχίου ΕΠΑ.Λ του Ν.3475/2006 σε άλλη ειδικότητα του ίδιου τομέα

β) Κάτοχοι πτυχίου Β' κύκλου Τ.Ε.Ε. και ισοτίμων με αυτούς τίτλων σπουδών σε άλλη ειδικότητα του ίδιου τομέα από αυτόν του οικείου τίτλου σπουδών τους.

Πληροφορίες: 2810-220039 Επικοινωνία  

Επίσης: Οδηγός Σπουδών ΕΠΑ.Λ (σελ. 116)

Τομείς - Ειδικότητες 3ου ΕΠΑΛ

 

     Ιστολόγιο Facebook 

 -- Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες για την εισαγωγή τους στα ΤΕΙ. Καλή συνέχεια στην φοιτητική ζωή!

 Επιτυχόντες με το νέο σύστημα ,    Επιτυχόντες με το παλαιό σύστημα

Εθελοντική αιμοδοσία στο σχολείο μας 15-4-2016 

«Λήψη πρόσθετων μέτρων για την αντιμετώπιση της Εποχικής Γρίπης 2015- 2016»

Ενημέρωση σχετικά με την εποχική γρίπη

 

Βιβλία ΕΠΑΛ για το σχολικό έτος 2016-17 από το ΙΤΥΕ Διόφαντος εδώ

Δείτε τις αλλαγές σε βιβλία του ΕΠΑΛ εδώ

Βιβλία ΕΠΑΛ σε ηλεκτρονική μορφή από το http://ebooks.edu.gr/

Βιβλία Α' ΕΠΑΛ

Βιβλία Β' ΕΠΑΛ

Βιβλία Γ'  ΕΠΑΛ

Διδακτικές Επισκέψεις

 Βιβλιοθήκη

To σχολείο μας

Διακρίσεις μαθητών

 Στατιστικά σελίδας 

Additional information